"Rouw is als een sneeuwvlok, voor iedereen herkenbaar en toch zijn niet twee sneeuwvlokken hetzelfde"

Rouw is als een sneeuwvlok Balans rouw en verliescoaching

Inzicht in jouw rouw

Uitleg over de symptomen en de impact van rouw. 

Praktische handvatten

Praktische mogelijkheden om met je gevoelens om te gaan.

Grip op je leven

Draad van je leven weer oppakken en perspectief zien.

Werkwijze rouwcoaching

Werkwijze rouwcoaching Balans rouw en verliescoaching
Rouwcoaching is maatwerk en mijn werkwijze is als volgt. Centraal staat dat je bij mij terecht kunt met jouw verliesverhaal. Het traject bestaat uit gesprekken en (creatieve) werkvormen die passen bij jouw behoefte. Als je voldoende handvatten hebt vanuit je eigen kracht weer verder te gaan met jouw leven, is voor mij de begeleiding geslaagd. Ik luister zonder oordeel en met aandacht in een veilige omgeving.
  • We beginnen met een vrijblijvende kennismaking en op basis daarvan bepaal jij of het goed voelt om met de begeleiding verder te gaan.
  • We doorlopen jouw verliesverhaal. Ik plaats je verhaal in perspectief en maak daarbij gebruik van onder andere het DNA – en het duale procesmodel.
  • Samen kijken we naar je hulpvraag, iedere sessie opnieuw.
  • Ik geef je inzicht in jouw unieke manier van rouwen. Daarnaast reik ik je op basis van je behoefte praktische mogelijkheden aan met je gevoelens om te gaan.
  • We zoeken samen naar ideeën om je veerkracht aan te boren, zodat er weer ruimte ontstaat de draad van je leven op te pakken. Samen kijken we wat jij nodig hebt het verlies daarin te verweven en welke praktische stappen je kunt zetten, zodat je weer vertrouwen krijgt in de toekomst.
  • Samen bepalen we de duur en frequentie van de sessies. Het gemiddeld aantal gesprekken ligt rond de 6 tot 8 en een gesprek duurt 1 tot 1,5 uur.  
  • Als tijdens het traject blijkt, dat andere gespecialiseerde hulp nodig is, dan bespreek ik dat met je.

Heb jij een ingrijpende verliessituatie achter de rug en heb je het idee dat je daar wel wat hulp bij kunt gebruiken? Neem vrijblijvend contact met me op, dan kijken we samen of ik iets kan betekenen voor je. Bellen kan natuurlijk ook. Ik ben bereikbaar op 06-12876309.

Waar vindt de coaching plaats?

Het is belangrijk dat jij je veilig en prettig voelt op de plek waar de rouwbegeleiding plaatsvindt. Een combinatie van onderstaande opties is ook mogelijk.

Op locatie

Het kan zijn dat jij het liefste thuis bent in jouw eigen veilige omgeving. Ik kom dan graag naar jou toe.

Aan de eettafel

De begeleiding kan ook laagdrempelig in huiselijke sfeer bij mij aan de eettafel plaatsvinden.

Wandelcoaching

Het is soms eenvoudiger te praten als je naast elkaar loopt. Wandelen is gezond en door actief buiten bezig te zijn, kom je niet alleen fysiek, maar ook mentaal in beweging. Bovendien heeft de natuur een ontspannende en kalmerende werking. Daardoor voel je makkelijker de verbinding tussen je hoofd, hart en lijf. Polder, bos en Oosterschelde zijn onder handbereik.

Wandelcoaching Balans rouw en verliescoaching

Tarieven rouwcoaching

Voor individuele rouwcoaching geldt een tarief van € 80, — per sessie exclusief eventuele reiskosten. Reiskosten voor begeleiding op locatie zijn € 0,35 per kilometer. De bedragen zijn inclusief 21% BTW en geldig in 2023. Mijn begeleiding wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.
Een afspraak kan tot 24 uur van tevoren kosteloos worden afgezegd. Na die tijd worden niet nagekomen afspraken in rekening gebracht. 

Vergoeding via de werkgever

Vaak zijn werkgevers bereid om een bijdrage te leveren aan het begeleidingstraject voor rouw- en verliesbegeleiding, bijvoorbeeld via het opleidingsbudget, voor een re-integratietraject of als preventie ziekteverzuim. Vraag bij je werkgever voor meer informatie.